Samsung Ativ Q: zajímavý hybrid se výrazně zpozdí - Mobilenet.cz

Samsung Ativ Q patří do rodiny takzvaných convertiblů. Tyto zařízení jsou v poslední době velice oblíbená a zažívají svůj boom, stejně jako dříve tablety. Ativ Q v zavřeném stavu sice působí jako ,,obyčejný'' tablet, pokud jej ale rozevřete, objeví se klávesnice připomínající tu v notebooku.


TIP: Podívejte se na oficiální představení hybridu Samsung Ativ Q.


Ta samozřejmě není tak prostorná a pohodlná, jako v případě většího zařízení, přesto usnadní zadávání delších textů a jedná se o pohodlnější možnost, než psát na displeji bez jakékoliv zpětné vazby. Odpadá také neustálé připojování externí klávesnice, jako je tomu například u tabletů. Na klávesnici se také nachází speciální optický trackpad, ten je v případě Ativu Q umístěn zhruba uprostřed klávesnice.


Asi největší výhodou zařízení měla být integrace dvou operačních systémů. Jednak to byl Android ve verzi 4.2.2 a také plnohodnotný operační systém Windows 8. Operační systém měl jít přepnout bez nutnosti restartu přímo za pochodu. Ativ Q dále zaujme 13,3 palcovým displej s perfektním rozlišením 3 200 × 1 800 pixelů (275 ppi) a také průměrnou výdrží 9 hodin.


Samsung ATIV Q Jeden z největších taháků tohoto sympatického convertiblu. Zařízení disponuje jak Androidem ve verzi 4.2.2 tak plnohodnotnými Windows 8.

A teď, v době kdy všichni potencionální zájemci čekali na oficiální uvedení do prodeje, je vše jinak. Samsung stáhl Ativ Q ze svého produktového listu na jeho internetových stránkách. Zmizely i veškeré doprovodné materiály z oficiálního představení, které se konalo v červnu. Jako by se po něm slehla zem a nebyl nikdy představen. Podle neoficiálních informací za vše můžou patentové spory výrobce. Díky těm je tento hybrid odsouzen k poněkud nejisté budoucnosti. Požádali jsme proto Samsung o vyjádření. Ten nám obratem sdělil, že jihokorejský výrobce hodlá tento výjimečný produkt dostatečně připravit a nyní se rozhodl posunout start prodeje. Přesný termín prozatím není vůbec znám, ale s jistotou víme, že v letošním roce se Ativ Q neobjeví.


Samsung ATIV Q Samsung ATIV Q Samsung ATIV Q Samsung Ativ Q je bezesporu zajímavé zařízení. Bohužel ho čeká nejistá budoucnost.

První pohled na Samsung Ativ Q - MiniPCPRo



Zdroje: pocketnow.com, sammobile.com, tablet-news.com





0 comments:

Post a Comment